Video: durven doen!

 

‘Out-of-the-box’ denken is moeilijker dan je denkt, maar wel nodig om de uitdagingen rond de zorg het hoofd te bieden. Want de oplossingen voor nu zijn niet die van morgen. Aan een divers samengestelde groep van creatievelingen werden 14 januari tijdens de startbijeenkomst van Ruimte voor Ruimdenkers vragen gesteld als: “Hoe woont de 40-er van nu over 40 jaar?”

 

De opdracht is zorg met ruimte te verbinden. Het roept vragen op: Zou de verantwoordelijkheid voor wonen niet moeten verschuiven naar de burger zelf?; Wanneer is iemand dan oud?; Wat is dan die basisbehoefte, is dat contact, en is dat fysiek of digitaal?; Wat doe je met bestaand (zorg)vastgoed?; Gaat het niet veel meer over geluk en vitaliteit? Onderstaande video geeft de opbrengst van de middag mooi weer.

 

 

De provincie Overijssel neemt het voortouw om mensen te bewegen om tot innovatieve én praktische oplossingen te komen. De komende periode werken prominente ‘Ruimdenkers’ innovatieve ideeën uit op basis van de opbrengst van de startbijeenkomst. De thema’s Big Data, Openbare Ruimte, Toekomstbestendig Zorgvastgoed en de Bestaande Woningvoorraad staan daarbij centraal. We vragen u ook mee te denken, want de zorg is van ons allemaal. Tijdens de slotmanifestatie op 19 mei worden de ideeën van de Ruimdenkers gepresenteerd en kunt u deze aanscherpen!

 Reacties op Video: durven doen!

  1. Annette Kersten schreef:

    Mooi initiatief. Wij zijn bezig een cooperatie op te richten die mensen verbindt rond het thema wonen-leven-helpen. In de cooperatie zullen burgers en professionals elkaar versterken en nadenken over de invulling van een concreet woonproject. Mijn vraag is hoe wij aansluiting kunnen krijgen bij de ruimdenkend. Hoe en wat kunnen we voor elkaar betekenen?

  2. Ruimte voor Ruimdenkers schreef:

    Dag Annette. Jullie initiatief klinkt ook heel goed en ruimdenkend. Als het goed is heeft Feddo Zielstra per mail contact met je opgenomen. En los daarvan denk ik dat het de moeite waard is om 19 mei naar de manifestatie van deze editie Ruimte&Zorg te komen. Meer informatie daarover volgt.

Plaats een reactie