De Ruimdenkers

Provincie Overijssel zet Ruimdenkers in om vernieuwende visies en oplossingen te creëren rondom het thema Ruimte & Zorg. Ruimdenkers verwonderen, zijn visionair en creatief.

Ruimdenkers zijn mensen die met nieuwe inzichten zorgen voor verrassende resultaten. Tijdens de Ruimdenkersmanifestatie op 19 mei hebben de vier Ruimdenkers hun visie gepresenteerd.

Vier Ruimdenkers hebben de vraag gekregen hun visie te geven op Ruimte & Zorg. Maar alleen een visie is niet genoeg. Met welk idee gaan de Ruimdenkers morgen aan de slag om hun visie te verwezenlijken? Tijdens de manifestatie op 19 mei zijn concrete projecten gedefinieerd en coalities gevormd voor de uitvoering ervan.

Daan Roosegaarde

Daan Roosegaarde is een pionier, kunstenaar, ondernemer en ontwerper. Hij staat aan het hoofd van Studio Roosegaarde, een ontwerpstudio met vestigingen in Nederland en Shanghai. Vanuit zijn creatieve kijk op de openbare ruimte vestigt Daan nu ook zijn aandacht op ruimte en zorg. Welke creatieve oplossingen zijn te bedenken voor het effect dat de wijzigingen in de zorg kunnen hebben op de openbare ruimte?

Lees het blog van Daan

Jos de Blok

Jos de Blok gaf de zorg weer terug aan de wijkverpleeg- kundigen. Hij is directeur van thuiszorgorganisatie Buurtzorg en zijn succesformule is: geen planner, geen manager, het team regelt alles zelfstandig. Samen met onder andere Jan Rotmans werkt Jos nu aan een eerlijke zorgverzekering. Met zijn vermogen zaken echt anders en vernieuwend te organiseren, gaat Jos aan de slag met de vraagstukken binnen ruimte en zorg.

Lees het blog van Jos

 

Annemarie van Gaal

Annemarie van Gaal kennen we als financieel adviseur en tv-persoonlijkheid, onder andere van het televisieprogramma Een Dubbeltje Op Zijn Kant. Daarnaast heeft ze een groot ondernemers- hart en schrijft ze boeken waarmee ze anderen wil helpen bij hun ondernemingsdromen. Bovendien is Annemarie als dagvoorzitter betrokken geweest bij het Alkmaarse zorgproject ‘Slimmere Zorg’. Hierbij gaf ze korte lezingen om mensen anders te leren denken, in andere verdienmodellen.

Lees het blog van Annemarie

Lex Slaghuis

Lex Slaghuis is CTO van de Open State Foundation en houdt zich bezig met nieuwe, open vormen van informatie, samenwerken, kennisdelen en data uitwisselen. Vanuit zijn ervaring met open data en big data duikt hij in het vraagstuk Ruimte en Zorg. Op welke wijze formuleer je uit de berg data dé opgave voor ruimte en zorg? En welke creatieve oplossingen zijn hiervoor te bedenken? Lex gaat deze uitdaging aan. Op zoek naar vernieuwing!

Lees het blog van Lex