19 mei
HAZEMEIJER HENGELO


Hoe geven we ruimte aan de nieuwe zorg?

Ruimdenkersmanifestatie
over ruimte en zorg met: Daan Roosegaarde, Annemarie van Gaal, Lex Slaghuis en Jos de Blok

Programma

12:30

Inloop met koffie, thee en Twents krentenwegge.

13:30Opening door gedeputeerde Monique van Haaf
13:40Annemarie van Gaal heeft als ondernemer en investeerder vele ideeën over besparingen. Zij deelt haar ideeën over de bestaande woonvoorraad met u. Meewerken aan een project van Annemarie? Neem deel aan de voorselectie van de projectveiling!
14:10Jos de Blok presenteert zijn ervaringen en visie op de toekomst van de zorg. Wat is de toekomst van ons zorgvastgoed? Bestaan ziekenhuizen nog wel over 15 jaar? Neem deel aan de voorselectie de projectveiling als je wilt meewerken aan een project van Jos.
14:35Pauze
15:00Lex Slaghuis is een toonaangevend expert op het gebied van big data en open data. Op originele wijze presenteert Lex zijn ideeën over toegankelijke informatie. En ook voor de projecten van Lex is er een voorselectie voor de projectveiling!
15:30Daan Roosegaarde vertelt op inspirerende wijze zijn visie op zorg & openbare ruimte en komt tot verrassende nieuwe oplossingen. Zorg dat u bij de voorselectie van de projectveiling zit.
16:00De missie van Miriam Luizink directeur Roessingh Research & Development
16:10Projectveiling: Doe-Kracht gezocht!
16:30Borrel tot 17:00

Sprekers

Daan Roosegaarde

Daan is een pionier, ontwerper, architect, Kunstenaar van het jaar 2016. Hij ontfermt zich over het thema Openbare Ruimte. "Mijn visie moet het probleem oplossen, maar ook weer een nieuwe vraag stellen."

Lees het blog van Daan

Annemarie van Gaal

Annemarie van Gaal kennen we onder andere als ondernemer, tv-persoonlijkheid en financieel adviseur. En als iets een belangrijke hoofdbreker is in de zorg, dan zijn het de kosten wel.

 Lees het blog van Annemarie

 

Jos de Blok

Ruimdenker Jos de Blok heeft met de stichting Buurtzorg laten zien dat het doorbreken van oude patronen echt kan. Hij stelt: "Als mensen zien dat het anders kan, komen dingen vanzelf in beweging."

Lees het blog van Jos

Lex Slaghuis

Lex is een toonaangevend expert op het gebied van big data en open data. “Er is informatie, dus doe er iets mee.” Daarvoor moet deze toegankelijk worden gemaakt. En dat is wat Lex doet voor Ruimte en Zorg.

Lees het blog van Lex

Locatie

Hazemeijer Hengelo is een fraaie historische industriële locatie op een centrale plek in Twente. Het terrein van Hazemeijer Hengelo is gemakkelijk bereikbaar met zowel auto als openbaar vervoer. Het NS-station en de binnenstad van Hengelo liggen op 10 minuten loopafstand.

  Meer informatie over route en parkeren

Hanzemeijer