Resultaat Editie 2014

Wij hebben Ruimdenkers gevraagd om een visie op leegstand en inactieve gebieden. Tien geselecteerde teams zijn vervolgens 10 weken lang (in zelf gekozen teamverband) aan de slag gegaan met een locatie ergens in Overijssel. De plannen zijn inzichtelijk gemaakt in woord en beeld. Tijdens het Slotspektakel hebben de teams hun plannen gepresenteerd.

Bij de beoordeling is gekeken hoe vernieuwend de aanpak of het concept is. Verder is gekeken hoe rekening is gehouden met de kwaliteiten van locatie en de relatie met zijn omgeving. De jury heeft gelet op de wijze waarop draagvlak is verkregen. Ten slotte speelde de realiteit een rol; is het plan financieel haalbaar en is het team zich bewust van de ruimtelijk juridische kaders?

De jury heeft tijdens het Slotspektakel team H+A+P en team Eindeloos genomineerd. Het publiek heeft de winnaar gekozen. Team Nohnik verdient een eervolle vermelding; de jury heeft er het volste vertrouwen in dat het Hanzehuis er gaat komen!

 Hieronder lees je de 10 plannen en de beoordeling van de jury.

 

Team H+A+P | Winnaar Ruimdenkers 2015

De naam H+A+P komt voort uit de achternamen van de ontwerpers Sem Holweg, Pebbles Ammerlaan en Gideon Peele. Sem is in 2012 als architect afgestudeerd aan de Universiteit Eindhoven. Pebbles heeft gestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en Gideon heeft architectuur gestudeerd in Delft. Hun plan is de realisatie van een natuurbegraafplaats waarbij de de ovens van Fortmond een nieuwe betekenis krijgen.

Lees meer

Team Eindeloos

bestaat uit Paulien van Noort en Arno Schuurs van Qoncepts BV en Thomas Döbken van Studio TD. Paulien en Arno hebben hun eigen schuurwoning in Diepenveen bedacht en hebben ook in andere delen van Nederland plannen voor nieuwe woonconcepten ontwikkeld.

Lees meer

Team NOHNIK

wordt gevormd door Jorrit Noordhuizen, Wieteke Nijkrake, Floor Nijdeken en Rob Tönissen. Jorrit is in 2011 als landschapsarchitect afgestudeerd. Floor studeerde in 2013 af als product designer en Rob in 2013 als sociaal ruimtelijk wetenschapper. Wieteke is sinds 2006 architect.

Lees meer

Team Kliek

bestaat uit het viertal Alma Streefkerk, Mathias Nieuwland, Ellen de lange en Frank Aalbers. Ze hebben elkaar ontmoet tijdens het Damn Food Waste festival te Zwolle. Hun verschillende achtergrond in onderwijs, jongerenwerk, communicatie en horeca komt samen in het plan dat ze hebben bedacht.

Lees meer

Team Oost West

Twee zussen uit het westen waarvan één de liefde in het oosten heeft gevonden. Dat zijn Anna en Nikki Veltman en Klaas Stronks. Met een achtergrond in financiën, landschapsarchitectuur en hun hart en passie in landbouw en vlees gaan zij leegstand in de argrarische sector tegen.

Lees meer

Team Slopen voor Ruimte

bestaat uit Inge Vlemingh die in 2014 als landschapsontwerper is afgestudeerd aan de Academie van Bouwkunst te Amsterdam, Merel Enserink en het derde teamlid Renze van Och zijn allebei eveneens in 2014 als landschapsontwerper afgestudeerd in Wageningen.

Lees meer

Team BUZZ

is een team van ontwerpers en planologen, maar ook economie en ecologie komen in het team terug. Teamleden zijn Paul Staats, Maurice Houben, Koen Vrielink, Agnes Booijink, Merlijn Kamp en Pieter Pelser. Dit team ziet in insecten de oplossing voor leegstaande boerderijen.

Lees meer

Team Connected 4.0

wordt gevormd door Liset Faber, Marloes Fransen, Mandy van Kouwen en Sjors de Ridder. Liset is een recent afgestudeerd landschapsontwerper en de andere drie teamleden zijn bezig met de afronding van hun studies landschapsgeschiedenis, Spatial Planning en Transportation Engineering and Mangement.

Lees meer

Team Weldoeners

bestaat uit Frans van Ditzhuijzen en Thijs van Dalen. Zij zijn afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Als ‘Weldoeners’ zijn Frans en Thijs op zoek naar hedendaagse verenigingen die van betekenis kunnen zijn in de toekomst. Ze verwachten dat Drone’s een belangrijke rol gaan spelen in onze samenleving.

Lees meer

Team Onderstroom

is een multidisplinair team gevormd door Jens, Daan, Martijn, Tom, Kim en Martijn. De meesten hebben planologie gestudeerd, maar ook een achtergrond in de kunst, commerciële economie, vastgoed en sociaal pedagogische hulpverlening komen in het team terug.

Lees meer